Rogier De Pijper

Rogier de Pijper – fluitist –

Rogier de Pijper is met zijn project Flute Colors een toonaangevende vernieuwer binnen de fluitwereld op internationaal niveau. In 2016 kwam zijn boek Flute Colors uit. Het boek bevat 112 oefeningen om het fluitspel te verbeteren door middel van het gebruik van moderne speeltechnieken en wordt inmiddels in meer dan 20 landen  verkocht. Rogier is actief als solist, remplaceerde in verschillende orkesten waaronder Philharmonie Zuid Nederland en geeft regelmatig concerten en masterclasses o.a. in Nederland, België, Duitsland, Italië, Finland en Amerika.
Verschillende componisten schreven werken voor hem waaronder Sandro Fazzolari (Italië), Matthias Kadar (Duitsland) en Gregory Glancey (Amerika).
Samen met pianiste Hetty Sponselee maakt hij twee CD’s: ‘Undine’ en ‘De rozenblaadjes van Bizet’.
Sinds 2013 organiseert Rogier jaarlijks en dwarsfluitkamp voor kinderen uit Nederland en België en sinds 2016 organiseert hij ook een zomercursus voor volwassenen, Flutopia genaamd.
Rogier studeerde aan de conservatoria van Rotterdam, Den Haag en Tilburg. Tot en met 2013 was hij als docent moderne speeltechnieken verbonden aan het conservatorium van Tilburg.

Meer over Rogier weten? Bezoek www.rogierdepijper.nl en www.flutecolors.com