Co Vergouwen

Co Vergouwen – pianist/arrangeur –

Co vertelt: Kerst blijft voor mij altijd een tijd waar ik naar uitkijk, zeker na een drukke periode van hard werken. Samen met de familie zijn hoort daar zeker bij. En de muziek ook! Er is bijna geen genre dat zo uitgebreid is en over de jaren zoveel verschillende stijlen heeft laten horen.
Blijkbaar heeft het vele grote componisten geinspireerd om het beste in zichzelf naar boven te halen!  Daarom zijn kerstconcerten extra bijzonder. Mooie muziek met een mooie boodschap mogen spelen in een sfeervolle omgeving en dit kunnen delen met een aandachtig publiek! Toen Paul mij vroeg om mee te doen als arrangeur en pianist, heb ik geen moment getwijfeld! Met een superleuke groep mensen! En dan nog in mijn hometown!

Co Vergouwen is als pianist, arrangeur, componist en producer betrokken bij tal van muzikale projecten in binnen- en buitenland. Vaste samenwerkingen met Maarten Peters, Margriet Eshuijs, Ger Vos, Studio Make en Guido’s Orchestra worden afgewisseld met losse projecten voor diverse (militaire) orkesten en amateurgezelschappen. Binnenkort komt het Breda’s Festival Orkest daar ook bij. Filmmuziek van Co is te horen in de recente documentaire “De vergeten slag”. Muziek voor de tv-serie “Pipo de Clown” heeft Co samen met Maarten Peters geproduceerd. Co’s voorliefde voor jazz en fusion komt tot uiting in de muziek van Curb. Klassieke uitstapjes met Franka van Dommelen hebben geresulteerd in de cd: “Riflesso”. Co studeerde in Tilburg aan het conservatorium. De samenwerking met Paul Buijs is geboren uit een lange verbintenis met popkoor Muzikaèl, waar Co al jaren met plezier arrangementen voor schrijft.